All Products >> >>Kontakter

Product Details

SubConn
Subconns undervattenskontakter är världsledande och har sålts runt om i världen i över 30 år. Under åren har sortimentet utvecklats till att klara kunders olika behov i olika delar av världen, i allt från grunda vatten till stora havsdjup. Subconns kontakter och kablar har industriell standard, är pålitliga och prisvärda. Subconnkontakterna testas och granskas kontinuerligt för att säkerställa högsta kvalitet och anpassas till undervattens- och offshoremarknaden. Sortimentet utökas regelbundet för att möta nya individuella behov och nya industriella krav.

Standard circular
Subconns standard cirkulära kontakt är den ursprungliga matchande undervattenskontakten och är fortfarande den populäraste kontakttypen i dag.

Micro
Subconns mikroserie utvecklades för att passa de allt mindre storlekarna på undervattensinstrumenten. De är idealiska till dykning, ROV, oceanforskning, undervattensvideo och fritidsapplikationer.

Low profile
Lågprofil-serien är designad för att skydda ledarna och spara utrymme. Den 90 gradiga vinkeln gör det möjligt för ledarna att gå parallellt med utrustning. Detta gör lågprofilkontakten idealisk att använda på elektroniska undervattensflaskor där höjden är begränsad.

Metal shell
Subconns metal shell-serie är designad för robusta applikationer, som t ex ROV och geofysiska operationer. Serien innehåller en flänsstomme i metall för montage . Den chassimonterade metal shell-serien passar ihop med kontakterna i mikro- och standard cirkuläraseriens kontakter, blindpluggar och låsringar.

Power
Subconns power-serie introducerades för att möta den ökande efterfrågan på högre effekt i undervattenssystem. Det finns i nuläget fyra standardkontakter i den serien och ett antal specialkontakter.

Special
Specialkontakter och penetratorer kan designas att passa individuella kunder och applikationer. Serien innehåller bl a SplitConn, AddConn(används att kontaktera hydrofoner, lampor mm i serier eller parallellt), VentConn(där en av de elektriska ledarna bytts ut mot ett ventilationsrör), hermafrodit-kontakter, högervinklade chassikontakter – ett helt utbud av penetratorer och bärande kontakter.

Penetrators
Penetratorer används i många undervattensapplikationer som ett ekonomiskt alternativ, när det inte behövs ett kontaktpar. Standardpenetrator-serien har en chassidel i rostfritt stål och finns i fyra skalstorlekar. Både inline och högervinklade finns i polyuretan och neopren.

Ethernet
Subconns Ethernet-program är det första höghastighets-undervattens-kommunikationssystemet med sant datakabelutförande. I utbudet ingår Ethernet-kontakten och Power Ethernet-kontakten.

21 stift
Subconns kontakt med 21 stift har utvecklats för att undervattensteknologiska projekt som kräver kontakter med multipel signal och låg spänning. Denna nya Subconn-kontakt stift för data och signal och är baserad på den existernade B size-kontakterna, vilket garanterar den kvalitet och pålitlighet som redan bevisats vid användning i decennier. Genom att även ha samma dimensioner som standard B-serien, passar den med samma låsringar, muttrar mm. Serien finns som cirkulär kontakt i chassi-version(BH) med 5/8” gänga och Overmould(OM) version som kan gjutas på. De 21 stiften är alla i samma storlek som stiften använts av Subconn i mikroserien i många år.

25 stift
Subconns kontakt med 25 stift har utvecklats för att undervattensteknologiska projekt som kräver kontakter med multipel sensor eller kombinerad signal och Power-kontakter. Denna kontakt har 3 ledare för kraft och 22 för signal. Denna nya serie är baserad på den existerande C-size-serien, vilket garanterar den kvalitet och pålitlighet som redan bevisats vid användning i decennier. Genom att även ha samma dimensioner som standard C-serien, passar den med samma låsringar, muttrar mm. Serien finns som cirkulär kontakt i chassi-version(BH) med 3/4” gänga och i en Attachable(AT) version som kan gjutas på. De 21 stiften är alla i samma storlek som stiften använts av Subconn i mikroserien i många år. De tre kraft-stiften är av standardstorlek klassade för 600V, 10A per styck. De 22 signal-stiften är i samma storlek som stiften i mikroserien.